Lehdistötiedote 5.9.2018

Lehdistötiedote 5.9.2018 150 150 Mikko Saajanlehto

eLive ja VTT ponnistavat tulevaan Savonlinnassa 

Tekoäly terveysteknologiassa tuo eLive Ecosystem Oy:n yhteistyökumppanin VTT:n suloiselle Saimaalle. Tuotekehityksen ja innovaation seuraava etappi kirkastaa symposiumia savusaunan hämärässä ja pilotointiyhteistyö Savonlinnan kaupungin kanssa lisää löylyä.

Ympäri Suomen ekosysteemin kehitystyön parissa työskentelevät eri alojen asiantuntijat kokoontuvat innovaation syntymaille Savonlinnaan perjantaina 7.9. Vaikka työtä tehdään pitkälti verkkokokousten välityksellä ja kaikki eivät ole edes tavanneet toisiaan kasvotusten ei kokoontumisen tavoitteena ole pelkkä jutustelu. Aiheina ovat anturien ja sensoriikan lisäksi tekoälyn koneoppivat lääkinnälliset algoritmit. Raskasta asialistaa kevennetään savolaisittain savusaunassa ja Saimaassa. Samalla juhlistetaan saavutettuja merkkipaaluja, yhteisesti kehitetyn anturin testaus on jo täydessä vauhdissa ja kaupungin kanssa aloitetaan loppukäyttäjätestaus.

MISTÄ ON KYSYMYS

Terveystoimiala ja toimintaympäristö ovat suuren muutoksen alla – rakenteet eivät kestä nykyistä toimintamallia, mutta uuden toteuttaminen ei ole helppoa. Itäsuomalainen startup-yritys eLive Ecosystem Oy on kehittänyt uuden kokonaisvaltaisen ratkaisun ennaltaehkäisevään ja omaehtoiseen terveydenhoitoon. Ratkaisu yhdistää ensimmäistä kertaa tekoälyprosessin, edistyksellisen sensoriteknologian sekä yksilöllisen geneettisen testauksen.

Yhtiön toteuttama innovaatio on ainutlaatuinen maailmassa. Ratkaisulla voidaan kotoa käsin henkilökohtaisen lääketieteellisen riskianalyysin avulla vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun – sekä terveenä että sairastuneena. Ekosysteemi ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisia, vaan kertyvä seurantatieto helpottaa tilannearviointia – parhaillaan ennen sairastumista.

VTT:n anturiteknologiaa hyödyntävällä ratkaisulla voidaan seurata riskejä sairastua yleisiin kroonisiin sairauksiin kuten sepelvaltimotautiin, vaskulaariseen dementiaan, aivohalvaukseen, kakkostyypin diabetekseen ja uniapneaan. Laite auttaa torjumaan sairauksia, jotka yleisimmin heikentävät toimintakykyä ja elämänlaatua sekä aiheuttavat yli puolet kaikista kuolemista Suomessa – tapaturmaiset kuolemat mukaan lukien (Tilastokeskus 29.12.2017).

KASVU JA KAUPALLISTUMINEN

Yritys on rekrytoinut lisää henkilöstöä kesän aikana ja riveissä on jo yhdeksän eri alojen osaajaa. Yritys aloittaa syksyn aikana laitteen loppukäyttäjä pilotoinnin joka kestää vuoden vaihteeseen. Savonlinnan kaupungin kanssa on sovittu erillisestä pilotoinnista. eLive Ecosystem noudattaa tuotekehityksessä tiukkoja laatukriteerejä ja dokumentaatiovaatimuksia jotta tuote on nopeasti vietävissä tarkkaan säännellyille kansainvälisille terveydenhuollon markkinoille, jo vuoden 2019 lopulla. Yhtiön mukaan kroonisten sairauksien ja niiden haittojen torjunta on mahdollista ulottaa miljardille ihmiselle vuoteen 2050 mennessä.

Lisätiedot www.elive.fi
eLive Ecosystem Oy
Mikko Saajanlehto, CEO
+358 50 579 0242