eLive innovaatioiden kärkikastiin

eLive innovaatioiden kärkikastiin

eLive innovaatioiden kärkikastiin 150 150 hypo

Horizon 2020 on EU:n tutkimusta ja innovaatioita rahoittava puiteohjelma vuosina 2014–2020. Ohjelman tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa sekä etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa. Viimeisimmälle hakukierrokselle osallistui 3000 innovaatio- ja tutkimushanketta. Näistä vain 84 pääsi jatkoon, eli 2,8 %. Tähän kovan seulan läpäisseiden joukkoon kuuluu myös savonlinnalainen eLive Ecosystem Oy eLive.care projektillaan.

Tehostamme terveydenhuollon resurssien käyttöä kehittämällä kotiin pitkälle automatisoidun, arjessa huomaamattomasti tapahtuvan terveyden seurannan ekosysteemin, eLive.care:n. Ekosysteemimme tuo uusia mahdollisuuksia sekä pitkäaikaissairauksien varhaiseen havaitsemiseen että hoidon seurantaan. Laite on saanut hyvän vastaanoton mm. Lääkäri 2020 messuilla tammikuun alkupuolella, jolloin lääkärit kiittivät erityisesti laitteen helppokäyttöisyyttä, matalaa käyttökynnystä ja lupaavia alustavia tuloksia diagnostisesta tarkkuudesta.

Ensimmäisenä tuomme markkinoille lääkinnällisen laitteen uniapnean havaitsemiseen ja seurantaan. Uniapnea ensimmäiseksi, koska se on valtavan yleinen, ja usein piilevä sairaus. Maailman 940 miljoonasta uniapneetikosta vasta 10% on hoidon piirissä. Uniapnea on globaalisti lähes yhtä yleinen, kuin korkea verenpaine. Ja aivan kuten korkea verenpaine, myös uniapnea rappeuttaa terveyttä salakavalasti, aiheuttaen tyypillisesti pitkään jatkuessaan liitännäissairauksia. Lisäksi hoitamaton uniapnea lisää väsymyksen kautta onnettomuusriskiä esimerkiksi liikenteessä. On tärkeä saattaa korkean riskin henkilöt hoidon piiriin. Pelkästään eLiven uniapnea laitteella on valtava markkinapotentiaali, ja ajoituksemme globaalisti harvojen markkinoille tulossa olevien omatoimisesti käytettävien laitteiden rintamalla on erinomainen.

Jatkossa kun eLive.care laajennetaan tukemaan usean sairauden samanaikaista seurantaa, se nousee uudelle tasolle ja seuraavan sukupolven ratkaisuksi. Silloin eLive.care mahdollistaa samanaikaisesti sekä laajan yksilöllisen terveyshyödyn että terveydenhuollon kustannustehokkuuden nostamisen uudelle tasolle. Uskomme että juuri siksi ratkaisumme on valittu Euroopan lääkinnällisten laitteiden innovaatioiden kirkkaimpaan kärkikastiin.